Darmklachten, burn-out en meer

Burn-out, stress, angst, depressie, traumaverwerking, begeleiding bij het afbouwen van antidepressiva, vruchtbaarheidsproblemen, endometriose en meer.

Om klachten blijvend te herstellen is het nodig om naar het geheel te kijken en de oorzaak te zoeken. Zo ga je begrijpen waarom je lichaam reageert met klachten die voor jou niet wenselijk zijn.

Sauca Voeding maakt gebruik van de orthomoleculaire geneeskunde, natuurgeneeskunde, epifysiologie en epigenetica. Dit is een hele mond vol, maar het komt er op neer dat ik op ontdekkingsreis ga door jouw persoonlijke verhaal en daarbij zoek naar alle omstandigheden die jouw klacht, aandoening of ziektebeeld veroorzaken en hieraan bijdragen. Dit is van belang om klachten blijvend te herstellen. Ook ga ik zo verbanden zien tussen alles dat bijdraagt aan hoe jij je momenteel, of misschien al een langere tijd, voelt. In alle gevallen betekent dit dat er verandering nodig is in de manier waarop je leeft. Wanneer je hetzelfde blijft doen, blijf je immers hetzelfde krijgen. Het gaat dus niet om een tijdelijke verandering, maar om stapje voor stapje jouw leefwijze aan te passen. Uiteraard ben ik er om je hierin te begeleiden.

Angst en depressie

Onze westerse levensstijl gaat razendsnel en brengt veel stress met zich mee. Stress die we verdoven met troostvoeding, alcohol, medicijnen en verslavingen. Deze aanpak heeft op langere termijn een averechts effect. Het zorgt er namelijk voor dat de genen die processen zoals beloning, stressverwerking en immuniteit aansturen, minder goed functioneren.

Als BrainQ therapeut combineer ik inzichten uit de epigenitica en psychotherapie en kijk ik hoe onze genen met elkaar verbonden zijn en hoe we de werking ervan kunnen ‘resetten’. Dit proces van zelfherstel wordt centraal aangestuurd via het endorfine- en endocannabinoïde systeem. Deze twee systemen maken ons niet alleen stressbestendiger, gelukkiger en meer verbonden met onszelf en de buitenwereld. Ze zijn tevens cruciaal om ons te beschermen tegen de typische welvaartsaandoeningen.

Darm-, maag-, en spijsverteringsklachten

Bij darm- en maagklachten geeft een behandeling meestal binnen een paar weken al verlichting. Vaak heb je al snel geen last meer van bijvoorbeeld maagzuur, buikpijn, een opgeblazen gevoel, winderigheid, constipatie of juist diarree. Ook wanneer je al bij een arts bent geweest en te horen hebt gekregen dat je maar met je klachten moet leven, kan een orthomoleculaire behandeling jouw klachten verhelpen. Ik werk samen met een gespecialiseerd laboratorium waarbij we net wat verder kunnen kijken en onderzoeken dan de reguliere onderzoeken.

Vruchtbaarheidsproblemen en endometriose

Ervaar je problemen met zwanger worden? Verschillende situaties in het lichaam kunnen ervoor zorgen dat het lichaam een zwangerschap als het ware niet toestaat. Dit kan te maken hebben met een hormonale disbalans, een probleem in het methyleringssysteem, pathogenen of ziekteverwekkers, darmproblemen en spijsverteringsproblemen, stress, grote tekorten en zelfs meer. Ik help jou en waar nodig je partner op natuurlijke wijze de vruchtbaarheid te verbeteren en voor te bereiden op een zwangerschap

Traumaverwerking

Begeleiding bij het afbouwen van antidepressiva

Burn-out en stress

Zit je net in een burn-out dan kan een massage of yoga zorgen voor meer rust. Ben je verder in je burn-out dan biedt een orthomoleculair behandeltraject herstel en blijvende terugkeer van de energie. Een burn-out ontstaat altijd door verschillende factoren bij elkaar. De kans is groot dat je je niet alleen vermoeid en lusteloos voelt, maar meerdere fysieke klachten ervaart. Naast het werken aan de psycho-emotionele oorzaak, is het belangrijk om ook andere oorzaken te behandelen. Bij een burn-out is er al langere tijd energietekort (soms ongemerkt) en een roofbouw op het lichaam gepleegd. Pas wanneer alles kan herstellen, kan de energie blijvend terugkeren en ben jij volledig hersteld van de burn-out.

Maak online een afspraak voor een intake.

Jouw persoonlijke intake is de basis waar vanuit we verder werken.