Orthomoleculair therapeut: de consulten en de behandeling

Voedingsbegeleiding, voedingsanalyse of een orthomoleculaire behandeling. Voor elke individuele situatie en wens is een persoonlijke begeleiding.

Stap 1 – De intake

De intake duur 1,5 tot 2 uur. Vooraf aan de intake ontvang je een anamnese (vragenlijst) en voedingsdagboek die je thuis invult. Tijdens de intake bespreken we jouw antwoorden. Jouw persoonlijke verhaal is ontzettend belangrijk en vormt samen met de eventuele onderzoeken de basis voor het behandeltraject. Na de intake wordt bepaald of en welk aanvullend onderzoek nodig is en welk behandeltraject het beste bij jou past.

Stap 2 – De onderzoeken

Bij een orthomoleculair behandeltraject kan gebruik gemaakt worden van onderzoeken via een laboratorium.

Stap 3 – De behandeling

Tijdens de intake is er een gewenste behandeling besproken.

Voedingsanalyse

Bij een voedingsanalyse ga je zelf aan de slag met de adviezen en je voeding en manier van leven aanpassen.

Voedingsbegeleiding

Bij de voedingsbegeleiding kom je langs voor 2 consulten om stap voor stap je gezondheid met voeding en supplementen te verbeteren. Tijdens de consulten leer je hoe de juiste voeding klachten vermindert.

Orthomoleculaire behandeling

Bij deze behandeling wordt de oorzaak van jouw klachten behandeld. Tijdens de consulten leer je over de werking van het lichaam zodat je begrijpt waarom de klachten zijn ontstaan en wat je na de behandeling kan doen om ze te voorkomen.

Het aantal consulten hangt af van de problematiek die je ervaart.

De consulten

De consulten bestaan uit het delen van kennis en begeleiding in het aanpassen van een voedingspatroon en leefgewoonten. Door deze twee onderdelen samen te brengen leer je hoe jouw lichaam werkt, hoe het hersteld, gezond blijft en waarom je bepaalde veranderingen toepast.

Inzicht in hoe jouw lichaam werkt

Tijdens de consulten wordt er kennis gedeeld over de werking van het lichaam, zo ontdek je:

  • hoe het lichaam werkt en wat het lichaam nodig heeft om gezond te kunnen functioneren
  • waarom het lichaam soms anders reageert en er klachten ontstaan
  • wat de oorzaak is van jouw klachten
  • wat je kunt doen om jouw klachten te verminderen of te laten verdwijnen
  • hoe je gezond en klachtenvrij door het leven kan gaan

Begeleiding in het aanpassen van jouw voedingspatroon

Door kennis over de werking van je lichaam en de behandeling ontdek je de voor en nadelen van producten en voedingsmiddelen. Soms ga je bepaalde voedingsmiddelen tijdelijk vermijden, soms ga je ze volledig weglaten. De basis van elk behandeltraject is de voeding.

Verandering in je voedingspatroon en eetgedrag kan moeilijk zijn. Meestal duurt het even om veranderingen blijvend toe te passen en niet meer terug te vallen in oude gewoonten. Tijdens de behandeling wordt er aandacht besteed aan het implementeren van de veranderingen in je voeding. Je ontvangt een pdf dat jou op weg helpt in hoe je het het anders kan doen. Omdat ik zelf ervaring heb met het omgooien van je voeding en leven kan ik helpen met praktische oplossingen.


Losse coaching consulten

Het veranderen van je voedingspatroon en manier van leven kan moeilijk zijn. Toch zal er daadwerkelijk iets moeten veranderen als je verandering wilt. Wanneer je hetzelfde blijft doen, blijf je dezelfde klachten houden. Indien je meer coaching wenst in het doorbreken van oude patronen en gewoonten kunnen hier losse consulten voor worden ingepland.

Maak online een afspraak voor een intake.

Jouw persoonlijke intake is de basis waar vanuit we verder werken.