Sauca Voeding

Sauca Voeding biedt orthomoleculaire therapie, natuurgeneeskunde, yoga en massage in de omgeving van Amsterdam en daarbuiten.

Mijn naam is Ran Hoogerwaard en ik heb de praktijk Sauca Voeding opgericht. De praktijk is ontstaan vanuit de wens om één plek te creëren waar je terecht kunt voor orthomoleculaire natuurgeneeskunde, yoga en massage.

Ik ben een gemotiveerd persoon en heb op wilskracht veel voor elkaar gekregen. Toch heb ik van jongs af aan al lichamelijk klachten gehad en onderdrukte ik bepaalde gevoelens. Door de jaren heen kwamen er alleen maar meer klachten bij en probeerde ik van alles om ze op te lossen. Uiteindelijk raakte ik in een burn-out.

De transformatieve yoga bracht mij wat ik nodig had: het onderzoeken en loslaten van alle gedachten die ik over mijzelf had. Ik heb geleerd over angst, de beweging naar onvoorwaardelijke liefde en om niet meer vanuit je verleden te leven. Zo kwam ik thuis in mijzelf. Hier begon mijn genezingsproces.

Ik voelde mij licht, wakker en gelukkig. Om volledig van de laatste fysieke klachten af te komen besloot ik naar een orthomoleculair arts te gaan. Ik volgde de adviezen op en zette zelfs een stap verder door in het diepe te duiken en op alle fronten mijn manier van leven te veranderen. De yoga vormde de basis waar vanuit ik dit kon doen.

Het is de combinatie van transformatieve yoga, massage en orthomoleculaire therapie dat mijn leven compleet heeft veranderd. Vanuit de wens dit door te geven ben ik mij gaan omscholen en is de praktijk gestart.

Door mijn eigen ervaring met de orthomoleculaire geneeskunde zijn de behandeltrajecten ontstaan waarin ik het net even anders doe. Ik wil jouw klachten niet alleen verhelpen, maar je ook laten begrijpen waar ze vandaan komen en hoe je ze kunt voorkomen. Hier maken we dus ruim de tijd voor zodat jij de regie over je gezondheid terugkrijgt. Tijdens een behandeling is er volop aandacht en begeleiding, ook buiten de consulten om. De consulten zelf gaan over het delen van kennis: je leert over de werking van het lichaam en gaat begrijpen waarom het lichaam bepaalde klachten toont. Zo kan je je eigen lichaam interpreteren en inzien waarom je veranderingen toepast. Na de behandeling weet je dan wat je kunt doen om klachten te voorkomen.

Ik dank Rosemarie Houniet en Ganga Hoogendoorn voor hun opleiding in de transformatieve yoga: de verandering van mijn leven en basis waar vanuit de praktijk bestaat. En ik dank Dorothé Lueb (Evenwijs) voor haar oneindige kennis over lichaam en geest.

Met veel liefde,

Ran